Jubileumstuk Micro heet ‘Gezinsuitbreiding’

Toneelvereniging Micro viert dit jaar zijn 60-jarig jubileum met twee voorstellingen. Op zaterdag 3 en zondag 4 november 2018 staan de spelers met het blijspel ‘Gezinsuitbreiding’ op de planken van theater Theothorne in Dieren.

Op 1 Oktober 1958 werd in Dieren ‘de Micro’ opgericht, zoals oudgedienden de toneelvereniging liefkozend noemen. Om die reden staat het 60-jarige Micro dit jaar niet één, maar twee keer op de planken met de jubileumvoorstelling ‘Gezinsuitbreiding’. Natuurlijk hoopt de jubilaris op twee keer een uitverkocht Theothorne. Een van de eregasten bij de voorstelling is de oprichter van Micro, Gerrit Brunsveld.

Gezinsuitbreiding

Het blijspel ‘Gezinsuitbreiding’ begint in een park in Parijs waar de drie clochards, Peertje, Sijs en Keizer, op zekere dag bezoek krijgen van een notaris. Een liefde uit het verleden van Keizer zet hun wereld op z’n kop. Aan de erfenis zit echter wel een belangrijke voorwaarde. En dat is dat hij zijn intrek moet nemen in een adellijk slot en een zoon adopteren, van wiens bestaan hij tot dan toe geen weet had.

Na een dubieus overleg verruilen de drie clochards het leven op de straat en onder bruggen voor een luxueus bestaan als miljonair. Bij aankomst op het landgoed maken de drie stinkende voddenbalen kennis met de twee aan het huis verbonden fossielen, die al sinds jaar en dag garant staan voor een goed functionerende huishouding. Wat had de barones zich hier dan wel niet bij voorgesteld!

Wilt u weten hoe het uiteindelijk tot één groot gezin komt en bovendien, wie de tegenwoordige eigenaar van de Moulin Rouge in Parijs is? Laat u zich verrassen op 3 of 4 november tijdens een van de jubileumvoorstellingen van Toneelvereniging Micro!

Comments are closed.

  • Locatie voorstellingen

    Schouwburg Theothorne
    Callunaplein 77
    6951 CN Dieren