2009 – Zusters in Zaken

Voorstelling ‘Zusters in Zaken’ november 2009

In november 2009 brachten wij de komedie in 2 bedrijven ‘Zomer in Zeeland’ op de planken van Cultureel Centrum Theothorne, onder de begeleiding van regisseur Hennie Meijerink.

Korte inhoud

Het klooster van moeder overste en de zusters Agaath, Clara en Francisca is in grote geldnood. Het ziet er zelfs naar uit dat binnen enkele maanden het klooster failliet zal gaan. Aartsbisschop Siemelink, die ieder jaar een weekje in het klooster komt uitrusten, is dan ook van plan het klooster te verkopen. Er zijn zelfs plannen om van het klooster een casino te maken en de zusters elders te plaatsen. De biechtvader en vriend van de zusters, pastor Breukelmans, kan tegen deze snode plannen niks inbrengen en grijpt vervolgens maar weer, stotterend en wel, naar de miswijn. Dan verschijnt plotseling Guus Jongeneel, oftewel meneer BIL van building investments limitted. Een vrolijke en kordate man die grootse plannen heeft met het klooster. Zijn plannen vinden snel weerklank bij zuster Francisca die enkele cursussen marketing en p.r. heeft gevolgd. Als dan ook nog Rianne het klooster in vlucht omdat zij achtervolgd wordt door een groep drugdealers gaat alles heel snel; de plannen van meneer BIL worden uitgewerkt en binnen korte tijd is het klooster een rendabel vakantiepark. Klooster Parc draait binnen het jaar zeer goed, maar dan wordt er gebeld. Monseigneur Siemelink wil eens langskomen, alsnog dreigen de zaken helemaal mis te gaan. Maar dan komt er hulp van Rianne, zij heeft een stukje gemeenschappelijk verleden met monseigneur Siemelink. Dit lijkt meer dan voldoende om de toekomst van zowel Klooster Parc, de zusters, Rianne, Bil en pastor Breukelmans zeker te stellen.

Voor ons volledig foto album van deze uitvoering, klik hier

[separator type=”top”]Content[/separator]

Cast: ‘Zusters in Zaken’

Mirella de Gans Moeder Overste
Oud, wijs en soms wat zorgelijk. Dol op de Sound of Music
Jolanda Jacobs Zuster Agaath
Dol op citaten en af en toe wat chagrijnig. Verliest een beetje haar geloof en geduld.
Mia Veldhuis Zuster Clara
De dolle mina onder de nonnen. Al met al een militante non.
Jan Verbeek Monseigneur Siemelink
Aartsbisschop, een koele berekenende prelaat.
Duke Jansen Pastor Severijn Breukelmans
De stotterende (met name een aanlooopje nemend bij elke zin) en drinkende biechtvader van de zusters.
Hetty van Huffelen Zuster Francisca
Strabant en doortastend. Een marketing- en PR-cursus lijkt zijn vruchten te gaan afwerpen.
Arthuur Wolthuis Dhr. Jongeneel
Projectontwikkelaar. Hij wil een pretpark annex bungelowpark op deze toplocatie plaatsen. Een doortastend maar tevens vriendelijke man.
Karen Mensonides Rianne
Gebruikt zo af en toe een hasj-sigaretje. Op de vlucht voor enkele zware jongens. Haar moeder heeft haar alleen opgevoed; ze was een ongelukje.

[separator type=”top”]Content[/separator]